Sabiedrība

Mārupes novada pašvaldības policijas atskaite par 26.12.2016-01.01.2017.

06.01.2017.

27.12.2016. plkst 13:31 tikasaņemts izsaukums uz Alises ielu, sakarā ar to, ka klaiņo suns, kas apdraud apkārtējo drošību. Nekavējoties ierodoties notikuma vietā, informācija apstiprinājās. Tā kā uz vietas nebija iespējams noskaidrot suņa īpašnieku, suns tika nodots dzīvnieku patversmes “Ulubele” darbiniekiem.

27.11.2016.gada plkst.14:45 no iedzīvotāja tika saņemta informācija, ka Jaunmārupes mežā atrasts kara laika lādiņam līdzīgs priekšmets. Nekavējoties ierodoties notikuma vietā, teritorija tika ierobežota. Uz notikuma vietu tika izsaukti sapieri, kas ievērojot drošības pasākumus lādiņu pārvietoja neitralizēšanai.

27.12.2016. plkst.19:00 tika saņemta informācija, ka Daugavas ielā kādai personai nodarīti miesas bojājumi. Nekavējoties ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka personai miesas bojājumus ir nodarījusi nenoskaidrota persona. Uz notikuma vietu tika izsaukta ĀMP. Persona tika hospitalizēta. Informācija tālāko darbību veikšanai nodota valsts policijai.

28.12.2016. plkst.12:22  tika saņemts izsaukums uz Jaunmārupi sakarā ar konfliktu. Nekavējoties ierodoties notikuma vietā tika noskaidrots, ka konflikts izcēlies starp kaimiņiem sakarā ar nama apsaimniekošanu. Ar personām tika veiktas pārrunas, kuru laikā personām izskaidrotas viņu tiesības un pienākumi. Konflikts atrisināts uz vietas.

29.12.2016. plkst. 09:37 tika saņemts izsaukums uz Lielo ielu, sakarā ar to, ka vairāki transportlīdzekļi novietoti stāvēšanai neatbilstoši ceļu satiksmes noteikumu prasībām. Ierodoties notikuma vietā, informācija apstiprinājās. Tā kā pārkāpuma vietā transportlīdzekļu turētājus sastapt neizdevās, par apstāšanās stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem tika sastādīti Administratīvā pārkāpuma protokoli- lēmumi.

29.12.2016. plkst.10:37 tika saņemts izsaukums no taksometra vadītāja par to, ka persona atsakās maksāt par saņemtajiem taksometra pakalpojumiem. Ierodoties notikuma vietā tika noskaidroti lietas apstākļi. Pēc preventīva rakstura pārrunām konflikts tika atrisināts uz vietas. Policijas darbinieki nolēma aprobežoties ar mutvārdu aizrādījumu.

31.12.2016. plkst.01:05  tika saņemts izsaukums uz Jaunmārupi, sakarā ar ģimenes konfliktu. Nekavējoties ierodoties notikuma vietā, ar konfliktā iesaistītajām personām tika veiktas preventīva rakstura pārrunas, kuru laikā personām izskaidrotas viņu tiesības un pienākumi, kā arī personas brīdinātas par administratīvo atbildību, kas paredzēta par nakts miera traucēšanu. Konflikts tika atrisināts uz vietas, atkārtoti izsaukumi netika saņemti.

01.01.2017. plkst.00:41 tika saņemts izsaukums uz Mārupi, sakarā ar konfliktu, starp kaimiņiem . Nekavcējoties ierodoties notikuma vietā, tika noskaidroti lietas apstākļi, ar personām tika veiktas preventīva rakstura pārrunas, kuru laikā personām tika izskaidrotas viņu tiesības un pienākumi, kā arī personas brīdinātas par administratīvo atbildību, kas paredzēta par nakts miera traucēšanu. Konflikts tika atrisināts uz vietas. Atkārtoti izsaukumi netika saņemti.

01.01.2017. plkst. 06:45 tika saņemts izsaukums uz Mārupi, sakarā ar konfliktu starp jaungada svinētājiem. Nekavējoties ierodoties notikuma vietā,  ar personām tika veiktas preventīva rakstura pārrunas, kuru laikā personām tika izskaidrotas viņu tiesības un pienākumi, kā arī personas brīdinātas par administratīvo atbildību, kas var iestāties par huligāniskām darbībām. Konflikts tika atrisināts uz vietas. Atkārtoti izsaukumi netika saņemti.

01.01.2016.plkst 21:50 tika saņemts izsaukums uz Jaunmārupi, sakarā ar ģimenes  konfliktu. Nekavējoties ierodoties notikuma vietā,tika konstatēts, ka vienai personai konflikta laikā nodarīti miesas bojājumi. Konflikts tika pārtraukts. vienai persona uz   iesnieguma pamata tika izsniegts lēmums par tiesu medicīniskās ekspertīzes noteikšanu. Atkārtoti izsaukumi netika saņemti. Uzsākta administratīvā lietvedība.

Laika posmā no 26.decembra līdz 01.janvārim tika saņemti vairāki izsaukumi sakarā ar klaiņojošiem suņiem. Suņi, kuru īpašniekus nebija iespējams noskaidrot uz vietas,  tika nogādāti dzīvnieku patversmē  Ulubele.

Laika posmā no 26.decembra –01.janvārim Mārupes novada pašvaldības policijas amatpersonas sastādīja   9 administratīvā pārkāpuma protokolus.

Pēc LAPK 149.10 (Apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpšana) – 3;

Pēc LAPK 106.panta 1.daļas ( Par dzīvnieku labturības prasību neievērošanu) – 3;

PēcLAPK 42.1 panta 1.daļas (Par smēķēšanu, neatļautās vietās, ja to izdarījis nepilngadīgais)2

LAPK 171.panta 1.daļas (Par atrašanos sabiedriskā vietā tādā alkohola reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu) – 1

Atgādinām, ka smēķēt ir aizliegts: zem sabiedriskā transportlīdzekļu pieturvietu nojumēm, bērnu rotaļu laukumos, parkos, skvēros, daudz dzīvokļu māju kāpņu telpās.

  • Mārupes novada pašvaldības policija atgādina, ka bērniem un jauniešiem, kuri nav sasnieguši 16 gadu vecumu, aizliegts atrasties sabiedriskā vietā bez vecāku, aizbildņa, audžuģimenes vai viņu pilnvarotas pilngadīgas personas uzraudzības nakts laikā. Par nakts laiku ir uzskatāms laiks no plkst.22.00 līdz 6.00.
  • Sakarā ar to, ka palielinās velosipēdu zādzību skaits no privātīpašuma teritorijām, lūgums, īpašniekiem neatstāt (velosipēdus u.c. mantas) bez uzraudzības.
  • Braucot diennakts tumšajā laikā vai nepietiekamas redzamības apstākļos, velosipēdam abos sānos (riteņos) jābūt aprīkotam ar diviem oranžiem (dzelteniem) gaismas atstarotājiem, kā arī priekšpusē jādeg baltas gaismas lukturim, bet aizmugurē – sarkanas gaismas lukturim. Ja lukturu nav vai tie nedarbojas, velosipēdam priekšpusē jābūt aprīkotam ar baltu atstarotāju, bet aizmugurē ar sarkanu atstarotāju.