Kultūra

Valsts augstāko apbalvojumu Atzinības krustu saņēmusi horeogrāfe un deju pedagoģe Gunta Skuja

21.11.2023.

Saskaņā ar Ordeņu kapitula 2023. gada 18. oktobra lēmumu piešķirti augstākie Latvijas valsts apbalvojumi: Triju Zvaigžņu ordenis, Viestura ordenis un Atzinības krusts. Ar augstākajiem Latvijas valsts apbalvojumiem apbalvoti cilvēki, kuru godprātīgais profesionālais un sabiedriskais darbs, aktīvā pilsoniskā stāja, pašaizliedzība, drosme un patriotisms stiprina mūsu Latviju un ir valsts augstākās atzinības vērts un godināms.

Svinīgajā ceremonijā Rīgas pilī šī gada 18. novembrī Atzinības krustu saņēma arī horeogrāfe, deju pedagoģe, Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku virsvadītāja, tautas deju ansambļa "Kalve" mākslinieciskā vadītāja, kā arī Mārupes novada vidējās paaudzes deju kolektīva "Mārupieši" un senioru deju kolektīva "Klasesbiedri" vadītāja Gunta Skuja.

Gunta Skuja jau daudzus gadus ir neatņemama vidējās paaudzes deju kolektīva "Mārupieši" daļa – dibinājusi kolektīvu 1989. gadā, joprojām arī to vada. Pateicoties viņas ieguldītajam darbam, "Mārupieši" kļuvuši par vienu no zināmākajiem deju kolektīviem Latvijā. Tagad savu mīlestību pret deju Guntas vadībā jau ceturto sezonu izkopj arī senioru deju kolektīvs "Klasesbiedri". Šie kolektīvi guva izcilus panākumus šogad notikušajās XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku skatēs, parādot Guntas un viņas dejotāju centību, apņēmību un mīlestību pret deju.

Pateicamies Guntai par ieguldījumu Mārupes novada amatiermākslas kustības veicināšanā un attīstībā, popularizējot novada vārdu Latvijā un ārpus tās! Sirsnīgi sveicam ar iegūto apbalvojumu un vēlam, lai tas kalpo par iedvesmu jauniem mērķiem!

Valsts augstāko apbalvojumu Atzinības krustu saņēmusi horeogrāfe un deju pedagoģe Gunta Skuja

Gunta Skuja apbalvojuma saņemšanas brīdī pie Latvijas prezidenta Edgara Rinkēviča Rīgas pilī 18.11.2023.
Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts prezidenta kanceleja.

Sabiedrības informēšanas un multimediju nodaļa