Kultūra

Mārupes novada bibliotēkā atklāta Aijas Meikšānes gleznu izstāde "Klusumu sadzirdot"

16.11.2023.

2. novembrī Mārupes novada bibliotēkā atklājām Aijas Meikšānes gleznu izstādi "Klusumu sadzirdot". Babītes Mūzikas skolas audzēkņi pārsteidza ar emocionālu koncertu, kas aizkustināja gan gleznu autori, gan pārējos klātesošos.

Meikšānes gleznu izstāde

Ikdienā Aija Meikšāne strādā ar lieliem un maziem pašdarbniekiem, vadot amatiermākslas deju kolektīvu "Platīns" Salas pagastā. Gleznot sākusi 2009. gadā, kad sāka eksperimentēt ar mazformāta darbiem - svētku apsveikumu kartītēm un glezniņām, ar kurām apsveica savus ğimenes locekļus un draugus.

Pēdējos septiņus gadus pievērsusies akrilam un lielākiem formātiem. Aija uztver savu hobiju kā sajūtu procesu - vienkārši jūt, ka grib ko pateikt, bet ne vārdos, ne dejā nespēj līdz galam to atainot.  Otas un krāsa neprasa izskaidrojumu vai pamatojumu, tās pašas vada procesu, uztver sajūtas un emocijas.  Aija smejas, ka iesākot jaunu darbu, nekad nezina, kā tas beigās izskatīsies. Tas viņu gleznošanas procesā aizrauj visvairāk - sajust, ļauties un sekot iedvesmai.

Izstādē ir aplūkojamas 13 košas un uzrunājošas gleznas.

Interesenti līdz decembra beigām laipni aicināti iepazīt Aijas Meikšānes darbus Jūrmalas ielā 14A, Piņķos, Mārupes novada bibliotēkā. Ieeja bez maksas.

izstādes atklāšana

izstādes atklāšana

izstādes atklāšana

izstādes atklāšana

izstādes atklāšana

izstādes atklāšana

izstādes atklāšana

izstādes atklāšana

Mārupes novada bibliotēkas vadītāja p.i. 
Ilze Aizsila