Kultūra

Jaunumi Mārupes novada bibliotēkās

09.11.2023.

11. oktobrī Mārupes novada bibliotēkā notika tikšanās ar rakstnieci Ingu Grencbergu. 

Autore iepazīstināja ar sevi un stāstīja par romānu "Sestā sieva", kas ir viena no 2020. gadā pārdotākajām grāmatām Latvijā un lasītākā bibliotēkās, tulkota igauņu un angļu valodās. Tāpat interesenti guva priekšstatu par gaidāmo grāmatu, kas arī ir "būt ceļā" stāsts. Šoreiz galvenais tēls ir sieviete vārdā Marija. Sarunu laikā uzzinājām, ka ikdienā Inga darbojas starptautiskā informāciju tehnoloģiju uzņēmumā, daudz ceļo un savu ceļojumu aprakstus ietver arī romānos. Inga ir ļoti aizrautīga lasītāja, aktīva 3td e-grāmatu bibliotēkas lietotāja, kas arī citus lasītājus aicina izmantot mūsdienu iespējas un priekšrocības. Tāpat autore aktīvi darbojas lasītāju klubā "Amoralle Level up", kur katru mēnesi tiek izvēlēta mēneša grāmata, par kuru kluba biedri, sanākot kopā, aprunājas.   

tikšanās ar rakstnieci

Jaunmārupē norisinājusies tikšanās ar Daci Rukšāni 

26. oktobrī Mazcenas bibliotēkā notika tikšanās ar rakstnieci un publicisti Daci Rukšāni. Uz tikšanos ieradās kupls skaits viņas talanta cienītāju. Rakstniece stāstīja par to, kā nonāca līdz rakstīšanai un kāds ir pats rakstīšanas process, īpaši pievēršot uzmanību pēdējām divām sarakstītajām grāmatām "Krieva āda" un "Džikī", kā arī sniedza ieskatu par topošo grāmatu. Pasākuma laikā varēja pasmaržot aromātus, kuru iedvesmā tapušas abas jau esošās grāmatas, kā arī smaržas, kas saistās ar topošo darbu, trešo grāmatu sērijā "Smaržu stāsti". Vakara gaitā netrūka arī klausītāju jautājumu.  

tikšanās ar rakstnieci

Spokainais vakars bibliotēkā pulcējis desmitiem bērnu 

31. oktobrī Mārupes novada bibliotēka Piņķos oktobra izskaņā, veļu laikā, bērnus aicināja uz tematisku pasākumu, kurā varēja dzirdēt spoku stāstu lasījumus bibliotekāres Ināras Pētersones balsī, vērot Babītes Kultūrizglītības centra popgrupas “Zefīrs” dalībnieču īpaši šim vakaram sagatavoto muzikālo pārsteigumu Kristīnes Paņko vadībā, kā arī piedalīties meistarklasē un praktiskā nodarbē (no kartona vai papīra veidoja dekorācijas spokainai noskaņai). Bērni priecēja ar savu neparasto ārējo tēlu, iejušanos mošķu ādā, kā arī ar kādu pašsacerētu spoku stāstu. 

Spokainais vakars bibliotēkā

Par jaunas metodiskās dienas noteikšanu bibliotēkā Piņķos 

Lai atvieglotu sadarbību starp novada publiskajām bibliotēkām un Pierīgas reģiona galveno bibliotēku, lai veiksmīgāk noritētu bibliotekāru apmācības, darbu plānošana un krājuma sakārtošana, turpmāk noteikta viena diena mēnesī, kad Mārupes novada bibliotēka un tās filiālēs apmeklētājiem būs slēgtas. Šīs izmaiņas attiecas uz bibliotēku Piņķos, kur agrāk metodiskā diena bija mēneša pēdējā piektdiena.   

Sākot ar 1.novembri, metodiskā un spodrības diena noteikta: katra mēneša pirmā trešdiena. 

Gadījumos, ja metodiskā diena nozīmīgu semināru, bibliotekāro pasākumu vai konferenču dēļ (izņēmuma kārtā) jāpārceļ, lasītāji par to tiks informēti Mārupes novada pašvaldības un bibliotēkas informācijas kanālos. Aicinām sekot sociālajiem tīkliem: Facebook.com/marupesnovadabiblioteka un Instagram.com/marupesnovadabiblioteka

Metodiskajās dienās Piņķos lasītāji grāmatas var nodot, atstājot pie Babītes Kultūrizglītības centra administratores, savukārt meklēt un pasūtīt jaunu lasāmvielu var, izmantojot bibliotēku elektronisko kopkatalogu (pieejams www.marupe.lv sadaļā Kultūra – Mārupes novada bibliotēka vai Google meklētājā pēc atslēgas vārdiem, ievadot savus reģistrētam lietotājam piešķirtos datus). Neskaidrību gadījumā jautāt bibliotekārēm. 

Paldies par sapratni un esat laipni gaidīti mūsu bibliotēkās! 

Ilze Aizsila, Mārupes novada bibliotēkas vadītāja p. i.