Kultūra

Bērniem un jauniešiem

Atrodi SAVU grāmatu bibliotēkā!

Atnāc un paskaties, cik daudz dažādu grāmatu Tevi šeit sagaida. Katrs var atrast ko piemērotu savam vecumam un interesēm – pasaku grāmatas, piedzīvojumu grāmatas, ceļojumu grāmatas, dažādus žurnālus.

Nāc un lieto bibliotēkas datoru!

Bibliotēkā Tu vari lietot datoru savām vajadzībām – izmanto interneta iespējas informācijas iegūšanai vai saziņai ar saviem draugiem.

Interesantas saites Ieskaties!

Skaties filmas bibliotēkā!

Mājas lapā www.filmas.lv vari noskatīties interesantas filmas dažādiem vecumiem.

Svarīgi ir rūpēties par drošību internetā!

Internets bērniem un skolēniem nodrošina lieliskas iespējas tiešsaistē uzzināt ko jaunu, sazināties ar citiem un būt radošiem. Tomēr pastāv zināms interneta lietošanas risks. Piemēram, internets ir kā atvērts logs uz pasauli, kura pieder arī pieaugušajiem un kurā ir bērniem nepiemēroti materiāli.

Lai cik tas arī nebūtu savādi, ir daudzi cilvēki, kuri nekad neaizmirst aiztaisīt logus un aizslēgt mājas durvis, tomēr interneta vidē šī piesardzība pazūd kā nebijusi.

Vairāk par to, kā pasargāt sevi, lietojot internetu, lasi:

www.drossinternets.lv

www.draudzigsinternets.lv Šajā mājas lapā bērni un skolēni var iepazīties ar informācijas drošību, lasot stāstus, kas pasniegti kā komiksi. Papildus informācijai par datu drošību stāstos ir iekļauti arī uzdevumi un jautājumi pārdomām.

 

Lasītprasmi veicinošas programmas, ko īsteno Mārupes novada bibliotēka:

 

 

Informācija sadaļā atjaunota 21.12.2023.