Kultūra

Laikmetīgās dejas sestdienas Piņķos

Gaišs fons un violets teksts par deju pasākumiem

Jau šajā vasarā - 8. jūnijā, 10. augustā un 14. septembrī - Mārupes novada Piņķos trīs sestdienas aizvadīsim laikmetīgās dejas zīmē. Babītes Kultūrizglītības centrs sadarbībā ar festivālu “Vides Deja” un horeogrāfi Liliju Liporu aicinās iepazīt laikmetīgās dejas - vides dejas (Site-specific dance) burvību. 

Šīs sestdienas gan dalībniekiem, gan skatītājiem pavērs jaunu skatu uz cilvēka ķermeņa un apkārtējās vides sinerģiju, brīvību un radošo iztēli. Katrā no notikumiem deja iedzīvinās dažādas vietas Piņķos, rādot, kā kultūra un māksla iziet ārpus ierastās telpas.

 

KĀ PIETEIKTIES DALĪBAI LAIKMETĪGĀS DEJAS SESTDIENĀM PIŅĶOS?

Ja esi dejotājs, dejas pedagogs, mūziķis, aktieris, skatuves mākslas entuziasts, profesionālis vai arī sevī jūti vēlmi izpausties ķermeņa valodā - dodies uz www.videsdeja.lv un aizpildi pieteikuma anketu. Pieredze vides dejas iestudējumos nav nepieciešama. Ieteicamais vecums: 14+

Tāpat aicinām pieteikties arī tos, kuri vēlas iesaistīties ar brīvprātīgo darbu, palīdzot tapt laikmetīgās dejas notikumiem. 

 

Vērot, piedzīvot, baudīt un izdzīvot laikmetīgās dejas pasākumus Piņķos 8. jūnijā, 10. augustā un 14. septembrī aicinām ikvienu - sīkāka informācija sekos afišās. 

 

KO SAGAIDĪT? 

Vides dejas jauniestudējumu pirmizrādes Piņķu apkaimē, dejas izrādes, uz ķermeņa praksēm balstītas nodarbības, dejas meistarklases, moderētas sarunas, koncertus un pastaigas ar piknika iespējamību. 

 

Pasākumu organizē: Mārupes novada Babītes kultūrizglītības centrs sadarbībā ar VIDES DEJAS festivālu (nodibinājums Zvaigžņu AkA/ STARS’ WELL).

KAS IR VIDES DEJA?

Vides deja (angļu valodā Site-specific dance) ir laikmetīgās dejas mākslas izteiksmes veids. Tā pārveido ierastos priekšstatus par izrādi un priekšnesumu. No dejotājiem vides deja prasa citādu elastību nekā dejojot uz skatuves, jo cilvēka ķermenis un vide ir galvenie izteiksmes līdzekļi.

UZZINI VAIRĀK (Horeogrāfes Lilijas Liporas prezentācija)

Vairāk informācijas www.videsdeja.lv

 

SAISTĪTĀS ZIŅAS

[16.04.2024.] Aicinām pieteikt dalību laikmetīgās dejas sestdienām Piņķos

Informācija sadaļā atjaunota 25.04.2024.