Kultūra

Datubāzes

 

“Letonika” (piekļuve bibliotēkas publiskai izmantošanai paredzētajos datoros, reģistrētiem lietotājiem - iespēja saņemt attālinātu pieeju)


Letonika.lv ir portāls, kurā pieejama enciklopēdiska uzziņu informācija, dažādu nozaru termini, tulkojošās vārdnīcas, unikāli un kvalitatīvi digitālie resursi par Latviju latviešu valodā. Pašlaik portālā iespējams lasīt un meklēt informāciju 10 enciklopēdijās, izmantot vārdnīcas vairāk kā 10 tulkošanas virzienos, atsevišķi skatīt attēlus, audio un video ierakstus, meklēt informāciju Latvijas internetā un interneta katalogā.

Letonika.lv datubāzē atradīsiet informāciju par 16 latviešu klasiķiem un viņu darbus: dzeju, lugas, stāstus, noveles un citu žanru sacerējumus. Publicētie darbi aptver lielu daļu latviešu literatūras klasikas.

 

“Lursoft laikrakstu bibliotēka” (piekļuve bibliotēkas publiskai izmantošanai paredzētajos datoros)


Lursoft laikrakstu datubāze piedāvā Latvijas laikrakstu publikācijas, kas ik dienas tiek papildinātas no jaunākajiem numuriem. Datubāze nodrošina iespēju lasīt publikācijas Internetā, kā arī meklēt rakstus pēc vēlamajiem parametriem un iespēju tos komentēt.

News.lvir Lursoft IR produkts - portāls, kas saviem lasītājiem piedāvā publikācijas no vairāk kā 100 dažādiem laikrakstiem. Portāls ik dienas tiek papildināts ar vairākiem simtiem jaunu rakstu gan no Latvijas centrālajām, gan reģionālajām avīzēm.

Portālā vari:

  • pēc vēlamajiem parametriem meklēt rakstus līdz pat 20 gadus senā arhīvā;
  • uzzināt, kādi pasākumi notiek Tavā novadā un citur Latvijā;
  • izmantot bezmaksas Laikrakstu aģentu;
  • pievienot Uzņēmuma ziņas.

Datubāzes

 

"3td E-grāmatu bibliotēka" (reģistrētiem lietotājiem - izmantošanai attālināti savās viedierīcēs, datoros)

3td E-grāmatu bibliotēka ir pakalpojums, kas reģistrētajiem pašvaldību publisko bibliotēku lietotājiem piedāvā bez maksas lasīt e-grāmatas tiešsaistē mobilajā ierīcē vai datorā. Šo iespēju Valsts vienotajā bibliotēku informācijas sistēmā nodrošina Kultūras informācijas sistēmu centrs sadarbībā ar SIA "Tieto Latvia". 

E-grāmatu lasīšanai ir noteikti šādi ierobežojumi:

  1. Paredzētais termiņš lasīšanai ir 2 nedēļas, pēc kura e-grāmata vairs nav pieejama lasītājam.
  2. Pēc paredzētā e-grāmatas lasīšanas termiņa beigām vai atteikšanās no e-grāmatas ir iespējams to divas reizes saņemt atkārtotai lasīšanai.
  3. Lasītājs nevar saņemt vienlaicīgai lasīšanai vairāk kā 2 e-grāmatas.
  4. Lasītājs nevar saņemt vairāk kā 18 e-grāmatas mēnesī (30 dienu periodā).

SVARĪGI: e-grāmatas lasīšana nav pieejama lasītājam, ja bibliotēkā nav savlaicīgi atdotas visas izsniegtās grāmatas.

Neskaidrību gadījumā lūdzam sazināties ar savu bibliotēku!

3td.lv

 

"Delfi Abonements" - līdz 2024. gada aprīlim pieejama bibiliotēkās

"Delfi Abonementa" saturs Mārupes novada bibliotēkā un filiālēs – Babītes bibliotēkā, Salas bibliotēkā, Mazcenas bibliotēkā – pieejams bez maksas ikvienam lietotājam, kurš reģistrēs "Delfi" kontu un pieslēgsies ar jebkuru ierīci bibliotēkas "Wi-Fi".  "Delfi Abonementa" saturs ir piesaistīts bibliotēkas IP adresei. Aizliegts izmantot vienu “Delfi” kontu, dalot to starp vairākiem lasītājiem. Iniciatīva norisinās sadarbībā ar Latvijas Bibliotekāru biedrību (LBB), un līdz šim tai ir pieteikušās jau vairāk nekā 300 bibliotēkas.

 

Citi noderīgi resursi:

LNB katalogi un kolekcijas 

Nacionālā enciklopēdija

 

 

Informācija sadaļā atjaunota 29.12.2023.