Kultūra

V Starptautiskais pūšaminstrumentu spēles jauno izpildītāju konkurss “WIND STARS 2024”!

04.03.2024.

No 13. līdz 15. martam norisināsies Starptautiskais pūšaminstrumentu spēles jauno izpildītāju konkurss “WIND STARS 2024”, kas šogad notiks gan klātienē Mārupe Mūzikas un mākslas skolā (Mārupes novads, Jaunmārupe, Mazcenu aleja 39), gan arī attālināti. Interese par konkursu ir liela, šogad tajā piedalīsies vairāk nekā 700 dalībnieki, t. sk. pedagogi un koncertmeistari no divdesmit piecām pasaules valstīm. Šo konkursu Mārupes Mūzikas un mākslas skola, kas ir viens no vadošajiem konkursa organizatoriem, jau veiksmīgi realizējusi vairākus gadus un tas ieguvis plašu interesi daudzās pasaules valstīs.

Konkurss tiek organizēts ar mērķi veicināt pūšaminstrumentu spēles jauno izpildītāju profesionālo izaugsmi, attīstīt mūzikas skolu izglītības kvalitāti, mācību darba procesu, pedagogu un audzēkņu darba rezultātus, kā arī veidot regulāru pieredzes apmaiņu starp Latvijas un pasaules mūzikas skolu audzēkņiem un pedagogiem. Šogad konkurss pulcēs dalībniekus, kuri pārstāvēs vairāk nekā 90 izglītības iestādes attālināti un klātienē tiksies konkursa dalībnieki no vairāk nekā 60 izglītības iestādēm.

Konkursa dalībnieki ir mūzikas skolu un mūzikas vidusskolu pūšaminstrumentu spēles audzēkņi, kuri demonstrēs savu meistarību flautas, obojas, klarnetes, saksofona, fagota,  trompetes, trombona, eifonija, mežraga un tubas spēlē, kā arī sitaminstrumentu spēlē.

Konkursa dalībniekus gan attālināti, gan klātienē vērtēs 63 starptautiskas žūrijas komisijas pārstāvji.

Konkursa “WIND STARS 2021” direktors Spodris Kačāns: “Esam tiešām gandarīti, ka šis vērienīgais pūšaminstrumentu spēles jauno izpildītāju konkurss arī šogad var veiksmīgi notikt. Sacensība ir mācību procesa neatņemama sastāvdaļa, kas liek audzēkņiem gatavoties, sasparoties un motivē pilnveidot savas iemaņas instrumentu spēlē.”

Starptautiskais pūšaminstrumentu spēles jauno izpildītāju konkurss “WIND STARS 2024” tiks atklāts 13. martā plkst. 8.30 Mārupes Mūzikas un mākslas skolā.

Starptautisko pūšaminstrumentu spēles jauno izpildītāju konkursu “WIND STARS 2024” organizē Mārupes Mūzikas un mākslas skola sadarbībā ar  biedrību “MMMS AB”. Pasākumu atbalsta Mārupes novada pašvaldība.

Konkursa nolikums un plašāka informācija Mārupes Mūzikas un mākslas skolas tīmekļa vietnē. 

Plašāka informācija:
Spodris Kačāns
Mārupes Mūzikas un mākslas skola, Konkursa direktors
e-pasta adrese spodriskacs@inbox.lv, tālr. nr. 26444898