Kultūra

Noslēdzies Starptautiskais pūšaminstrumentu spēles jauno izpildītāju konkurss "WIND STARS 2024"

20.03.2024.

Ar labākajiem iespaidiem aizvadīts Starptautiskais pūšaminstrumentu spēles jauno izpildītāju konkurss "WIND STARS 2024” Mārupes Mūzikas un mākslas skolā. Interese par konkursu šogad bija liela, tajā piedalījās vairāk nekā 700 dalībnieki, t. sk. pedagogi un koncertmeistari no divdesmit piecām pasaules valstīm.

Konkursa dalībnieki bija mūzikas skolu un mūzikas vidusskolu pūšaminstrumentu spēles audzēkņi, kuri demonstrēja savu meistarību flautas, obojas, klarnetes, saksofona, fagota, trompetes, trombona, eifonija, mežraga un tubas spēlē, kā arī sitaminstrumentu spēlē.

Divās saspringtās un iespaidiem bagātās dienās piedzīvots lielisks talantīgu jauno mūziķu sniegums un augsti vērtējams viņu pedagogu darbs.

Paldies žūrijas komisijai par darbu! 

KONKURSA REZULTĀTI

Par konkursu

Konkurss "WIND STARS 2024” tiek organizēts ar mērķi veicināt pūšaminstrumentu spēles jauno izpildītāju profesionālo izaugsmi, attīstīt mūzikas skolu izglītības kvalitāti, mācību darba procesu, pedagogu un audzēkņu darba rezultātus, kā arī veidot regulāru pieredzes apmaiņu starp Latvijas un pasaules mūzikas skolu audzēkņiem un pedagogiem.

Starptautisko pūšaminstrumentu spēles jauno izpildītāju konkursu “WIND STARS 2024” organizē Mārupes Mūzikas un mākslas skola sadarbībā ar  biedrību “MMMS AB”. Pasākumu atbalsta Mārupes novada pašvaldība.