Mārupes novada sportists Bulgačs saņem Sporta stipendiju

27.12.2023.

2023. gada 19. decembrī svinīgi pasniegtas Sporta stipendijas 2023./ 2024. studiju gadam. Stipendiju saņēmēju vidū  -  arī Mārupes novada iedzīvotājs Olivers Bulgačs (pludmales volejbols).

Apsveicam!


Izvērtējot 94 sportistu pieteikumus, Sporta stipendija 2023./2024. studiju gadam piešķirta 52 studējošiem sportistiem. Stipendiju piešķir uz vienu studiju gadu, un tās apmērs atkarīgs no valsts budžeta programmā 09.00.00. „Sports” attiecīgajā gadā pieejamā Stipendiju fonda apmēra, bet ne vairāk kā 2000 eiro vienam pretendentam.

Sporta stipendijas piešķiršanas mērķis ir sekmēt augstākās izglītības iestādē studējošo augstas klases sportistu duālās karjeras iespējas, apvienojot studijas ar sportiskās meistarības izaugsmi, popularizējot studentu sportu un veicinot sportistu sagatavošanu dalībai Latvijas izlasēs attiecīgajos sporta veidos. Lēmumu par Sporta stipendijas piešķiršanu pieņem Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) valde, pamatojoties uz Sporta stipendiju komisijas rekomendāciju, vērtējot sportistu sekmes un sportiskos sasniegumus saskaņā ar konkursa nolikumu. LSFP Sporta stipendiju komisiju veido pārstāvji no Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta, Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Augstskolu sporta savienības un LSFP.

Foto: Latvijas Sporta federāciju padome

Foto

Foto

Foto