Kultūra

Svētkos degustēsim Mārupes gardumus

05.08.2015.

Mārupes novada svētku laikā, 8.augustā, vēlamies mārupiešiem un visiem parādīt lietas, kas pie mums ir īpašas. Viena no tām ir Mārupes gardumi, tāpēc no pulksten 12.00-14.00 būs iespējams satikt Mārupes novada ēdināšanas uzņēmumu pārstāvjus, kuri piedāvās degustēt to raksturīgākos ēdienus.

maizeJaunmārupē pie ūdenstorņa, speciālā Mārupes gardumu teltī, sastapsiet ģimenes restorānu “Hercogs” ar maizes kraukšķiem, pašgatavoto vistas gaļas paspēti un vīģu džemu. Klāt būs arī ēdināšanas uzņēmums “Pusdienas mūsu draugiem”, kas piedāvās degustēt vairākus veidus pašceptas maizes, kā sēklu maizi ar zilo sieru un valriekstiem vai sēklu maizi ar medu un banāniem. Gardumu teltī darbosies arī itāļu restorāns “Trattoria da Niko” ar tādiem itāļu virtuves gardumiem kā fukača un itāļu cepumi, kā arī SIA “Aniva” ar sāļiem un saldiem kliņģeriem.

Ar saviem gaļas izstrādājumu gardumiem cienās Mārupes uzņēmums SIA “G.A.L”, kas ražo “Mārupes delikateses”, kā arī mājražotāja Elīna Brese, pasniedzot mājas kūpinājumus, kurus būs iespējams nogaršot arī plānajās pankūkās.

Aicinām šo divu stundu laikā izmantot iespēju nogaršot Mārupes ēdienus, uzzināt vairāk par to tapšanas procesu, iepazīties ar pašiem pavāriem, kā arī uzzināt noderīgu informāciju, kur un ar ko turpmāk cienāt ģimeni, draugus un citus ciemiņus pie mums Mārupes novadā!