Kultūra

Aizritējusi biznesa improvizācijas treneres Aijas Iesalnieces nodarbība bibliotēkā Piņķos

15.02.2024.

14. februārī Mārupes novada bibliotēkā uz tikšanos ar uzņēmēju un vienīgo biznesa improvizācijas treneri Baltijā – Aiju Iesalnieci – sanāca jaunieši no Babītes vidusskolas un citi interesenti, lai piedalītos praktiskā nodarbībā “Improvizē savai izaugsmei” (Tāds nosaukums ir arī A. Iesalnieces grāmatai, kas pieejama Mārupes novada bibliotēkā).

Improvizācijas trenere Aija Iesalniece Mārupes novada bibliotēkā

Tikšanās norisinājās ļoti radošā un aktīvā gaisotnē ar metodiskiem ieteikumiem savas drosmes stiprināšanai. Izpildot dažādus improvizācijas uzdevumus, jauniešiem bija ātri jāreaģē, jādomā dažādas asociācijas, jātrenē uzmanība un koordinācija.

Improvizācijas uzdevumi bija jāveic gan individuāli, gan pāros, gan nelielās grupās. Trenere aicināja nebaidīties kļūdīties, svinēt kļūdas un turpināt iesākto ceļu, ņemot vērā savu pieredzi, pieņemt jebkuru atbildi, pārāk nekoncentrēties uz veicamo uzdevumu, bet relaksējošā stāvoklī fokusēties uz to.

Babītes vidusskolas jaunieši un iedzīvotāji pasākumā Mārupes novada bibliotēkā

Auditorija bija ļoti atsaucīga, pozitīvā gaisotnē apmeklētāji guva daudz vērtīgu ieteikumu un iedrošinājumu savas dzīves izaugsmei, izmantojot improvizācijas metodes.

Aijas Iesalnieces padomi, ja vēlies atbildēt uz jautājumu “Ko es patiešām gribu darīt?”

  1. Uzticēties sev.
  2. Sadzirdēt sevi.
  3. Riskēt!