Kultūra

Mārupes novada bibliotēkā aizvadīta tikšanās ar ironisko stāstu rakstnieci Sabiru Aleksandru Skoblovu

14.03.2024.

13. martā Mārupes novada bibliotēkā notika tikšanās ar producenti un ironisko stāstu rakstnieci Sabiru Aleksandru Skoblovu.

Sabira Aleksandra Skoblova ir Mārupes novada iedzīvotāja, kas pārsteidz ar savu radošo pieeju literatūrā, proti, izklaidē un iepriecina ar atjautīgiem pašsacerētiem stātiem, ko lasa auditorijai, iesaistot tos interaktīvās aktivitātēs.

Programmas nosaukums ir “Citrons” – viņas iedvesmas auglis, kas savu vietu rod katrā literārajā vakarā. Arī šoreiz autorei līdzi bija glezna ar citroniem, daži citroni un Pūres konfektes ar citronu garšu, kā arī rotaslietas ar citroniem. Programmā iekļautie stāsti ir domāti sieviešu auditorijai, lai liktu pasmieties, aizdomāties, iedziļināties savā ikdienā. Rakstniecei vēl nav iznākusi neviena grāmata, bet šie stāsti pamazām krājas ar cerību kādreiz izdot grāmatu. Pēdējā gada laikā aizritējušas jau septiņpadsmit tikšanās ar publiku.

Šajā tikšanās reizē Piņķos autore nolasīja četrus savus stāstus, kuros patiesi notikumi no Sabiras dzīves savījušies ar izdomātiem. Stāsti guva publikas atsaucību, par ko liecināja smaidi sejās, kā arī asociāciju un paralēļu meklēšana savā dzīvē. Stāstu lasījums bija emocionāls, brīžiem ekspresīvs un izklaidējošs.

Paldies Sabirai un katrai pasākuma apmeklētājai par kopīgi radīto sirsnīgo atmosfēru!

Sievietes sēž pie galda un klausās lekciju