1991. gada janvāra barikāžu aizstāvju atceres dienai veltīts koncerts

Babītes Kultūrizglītības centra filiāles Salas pagastā “Vietvalži” skvērā, Spuņciemā

27. janvāra vakarā, plkst. 19.00,  Mārupes novada pašvaldības Babītes Kultūrizglītības centra filiāles Salas pagastā “Vietvalži” skvērā iedegsies tradicionālie Barikāžu atceres ugunskuri, skanēs dziesmas, kas mūs iedvesmojušas cauri laikam. 

Jo tālāk pagātnē atvirzās kādi mūsu dzīves notikumi, jo blāvākas top atmiņas par tiem. Reizēm mēs šīs atmiņas pārspīlējam, reizēm romantizējam, kādreiz tās pavisam izdziest. Taču runājot par būtiskiem mūsu vēstures notikumiem, kuri daudziem vēl ir dzīvā atmiņā, ir svarīgi šo dzīvību uzturēt, izdzīvot šos notikumus atstāstos vēl un vēl. Pēdējo gadu dzīves situācija mums ir parādījusi, cik ļoti dažādi esam, cik atšķirīgi uzlūkojam pasauli. Tāpat jau bija arī pirms 30 gadiem, taču runājot par Barikāžu notikumiem, mēs varam atdzīvināt to svarīgo sajūtu, kas toreiz vadīja pat visvieglprātīgākos, vienaldzīgākos un neticīgos – mums bija kopīgs mērķis. Mums bija mērķis un ideāls – sava neatkarīga valsts, kurā tikai mūsu pašu griba un varēšana noteiks mūsu ceļu.

Šī gada Barikāžu aizstāvjiem veltītais koncerts un atmiņu ugunskuri ir par mūsu katra stāstiem – vai tie ir par nopietnu, mērķtiecīgu iesaistīšanos, ar smago tehniku dienām un naktīm bloķējot Rīgas tiltus, vai par jaunības vēju galvā, kad Barikādes šķita kā nebeidzama ballīte, par sirds drebēšanu mājās, gaidot vīru pārbraucam sveiku un veselu, par muzicēšanu vējā un salā, bet ar apziņu, ka dziesma nenosalst… Nāciet! Sildīsim kopā rokas un sirdis pie ugunskuriem un dziesmām, kuras mūs ir uzmundrinājušas un iedvesmojušas dažādos laikos, dalīsimies savos stāstos un iespaidos, vai tas būtu pašu piedzīvots, vai mammas vai vectēva izstāstīts.

1991. gada janvāra Barikāžu aizstāvju atceres dienai veltītajā koncertā piedalīsies šarmantā samtainās balss īpašniece Aija Vītoliņa, Haralds Stenclavs - grupu "Labvēlīgais tips" un "Mākoņstūmēji" pianists;  Ainis Rudzītis  - "Ufo" grupas ģitārists, muzicējis kopā ar Maestro; Dāvis Putāns - basģitārists, šobrīd spēlē Samantas Tīnas pavadošajā sastāvā; Edijs Šimiņš - bundzinieks, darbojas dažādos projektos kopā ar Aiju Vītoliņu, Ivo Grīsniņu Grīsli, arī ar Maestro; Ģirts Alsters - dziedātājs, dzejnieks, multimākslinieks, "Vietvalžu" digitālās ekspozīcijas "Burvju spogulis" balss, dziedājis kopā ar grupu "Pērkons".

Ejot gadiem, vēsture par barikāžu notikumiem daudz jaunu faktu neatklāj, taču ikreiz, kad tos atceramies, nozīmīgi kļūst jautājumi - kas mums bija Barikādes, kāda bija to loma toreiz un kāda ir tagad? Aicinām jauno paaudzi atgādināt saviem vecākiem, vecvecākiem, kuri piedalījušies Barikādēs, par šo pasākumu! 

Pasākumā iespējamas izmaiņas valstī noteikto veselības aizsardzībai ieviesto noteikumu dēļ. Aicinām sekot jaunākajai informācijai mājaslapā www.marupe.lv un pasākumos stingri ievērot aktuālās epidemioloģiskās drošības prasības.

Plakāts

Piesaistītās datnes