Sabiedrība

Mārupes novada pašvaldības policijas atskaite par laika periodu 30.01.2017.-05.02.2017.

06.02.2017.

30.01.2017. plkst 22:06 tika saņemts izsaukums uz Skulti sakarā ar to, ka ĀMP brigādei nepieciešama palīdzība. Nekavējoties ierodoties notikuma vietā, tika noskaidrots, ka persona atrodas alkohola reibuma stāvoklī un tai izcēlies konflikts ar ĀMP darbiniekiem. Konflikts atrisināts uz vietas. Pēc medicīniskās palīdzības sniegšanas personu hospitalizēt nebija nepieciešams.

 31.01.2017.gada plkst.15:51 tika saņemts izsaukums uz Skulti sakarā ar to, ka kāda automašīna novietota stāvēšanai tā, ka tā traucē pārvietoties gājējiem. Ierodoties notikuma vietā, tika noskaidrots transportlīdzekļa īpašnieks. Pēc preventīva rakstura pārrunām, transportlīdzeklis tika pārvietots stāvēšanai atbilstoši ceļu satiksmes noteikumu prasībām. Transportlīdzekļa īpašniekam tika izteikts mutvārdu aizrādījums.

02.02.2016. plkst.12:55 tika saņemta informācija, ka Mārupē pazudis takšu šķirnes suns. Patrulēšanas laikā Gaujas ielas rajonā  tika pamanīts klaiņojošs aprakstam atbilstošs suns. Suns tika sagūstīts. Tā kā suns bija čipots, tika noskaidrots, ka tas ir meklētais suns, un plkst.22:15 suns laimīgi nogādāts īpašniekiem.

04.02.2017. plkst.06:20  tika saņemts izsaukums sakarā ar to, sabiedriskajā transportā – 55.maršuta autobusā guļ persona alkohola reibuma stāvoklī. Nekavējoties ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka persona atrodas tādā alkohola reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu. Persona tika aizturēta un nogādāta Mārupes novada pašvaldības policijā atskurbšanai. Uzsākta administratīvā lietvedība.

Laika posmā no 30.janvāra – 5.februārim Mārupes novada pašvaldības policijas amatpersonas sastādīja  23 administratīvā pārkāpuma protokolus.

Pēc LAPK 149.10 (Apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpšana) – 8;

LAPK 171.1panta 1.daļas (Pa Alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu lietošana vai atrašanās alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu ietekmē, ja pārkāpumu izdarījis nepilngadīgais) – 2;

  • LAPK 171.panta 2.daļas (Pa Alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu lietošana vai atrašanās tādā alkohola reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu) – 1;
  • Pēc LAPK 149.23 panta 2.daļas (par gājējiem noteikto pienākumu pārkāpšanu) – 7;
  • Pēc LAPK 42.1 panta 1.daļas (Par smēķēšanu, neatļautās vietās) – 1;
  • Pēc LAPK 42.1 panta 4.daļas (Par smēķēšanu, neatļautās vietās, ja to izdarījis nepilngadīgais) – 2;
  • Pēc LAPK 137.1 panta 2.daļas (Par taksometru pārvadājumu noteikumu pārkāpšanu) – 2

 Atgādinām, ka smēķēt ir aizliegts: zem sabiedriskā transportlīdzekļu pieturvietu nojumēm, bērnu rotaļu laukumos, parkos, skvēros, daudz dzīvokļu māju kāpņu telpās.

  • Mārupes novada pašvaldības policija atgādina, ka bērniem un jauniešiem, kuri nav sasnieguši 16 gadu vecumu, aizliegts atrasties sabiedriskā vietā bez vecāku, aizbildņa, audžuģimenes vai viņu pilnvarotas pilngadīgas personas uzraudzības nakts laikā. Par nakts laiku ir uzskatāms laiks no plkst.22.00 līdz 6.00.
  • Braucot diennakts tumšajā laikā vai nepietiekamas redzamības apstākļos, velosipēdam abos sānos (riteņos) jābūt aprīkotam ar diviem oranžiem (dzelteniem) gaismas atstarotājiem, kā arī priekšpusē jādeg baltas gaismas lukturim, bet aizmugurē – sarkanas gaismas lukturim. Ja lukturu nav vai tie nedarbojas, velosipēdam priekšpusē jābūt aprīkotam ar baltu atstarotāju, bet aizmugurē ar sarkanu atstarotāju.