Kultūra

Sirsnīgā gaisotnē sumināti Mārupes novada jaundzimušie

13.10.2017.

Sestdien, 30.septembrī, Mārupes Kultūras namā svinīgā pasākumā „Esmu mazais mārupietis” Dome sveica pašus mazākos novadniekus un viņu ģimenes. Dāvanā pasniedzot īpaši veidotas piemiņas monētas, sumināti teju 90 mazuļi, kas dzimuši 2017.gada trīs mēnešos - maijā, jūnijā, jūlijā.

Foto galerija

Foto no pasākuma (ar iespēju lejupielādēt fotogrāfijas)

Jaundzimuso_sveiksana-2017-2-38.jpg

Tradīcija sveikt mazākos mārupiešus tika aizsākta Mārupes novada 90. dzimšanas gada ietvaros. Vēlot Mārupes ģimenēm augt stiprām, kuplinot mūsu novadu un Latviju, piemiņas monētas ar novada simboliku jaundzimušajiem un viņu vecākiem pasniedza Mārupes novada Domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs un Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Dzintra Klintsone. Savukārt par muzikālo baudījumu pasākumā rūpējās grupas Astro’n’out soliste Māra Upmane-Holšteine.

Jaundzimuso_sveiksana-2017-2-50.jpg

Šogad Mārupes novadā no maija līdz jūlijam piedzimuši 46 puiši un 42 meitenes, starp kurām ir arī viens meiteņu dvīnīšu pāris. Pēc dzimstības rādītājiem Mārupes novads jau vairākus gadus Pierīgā ir starp līderiem. 

Ielūgtās ģimenes, kuras pasākumu neapmeklēja, par mazā mārupieša monētas saņemšanu aicinātas sazināties ar pašvaldību, zvanot pa tālruni 67149868 vai rakstot uz e-pastu marupesvestis@marupe.lv.

Augustā, septembrī, oktobrī un novembrī dzimušie mazuļi un viņu ģimenes tiks godinātas šī gada 2018.gada 6.janvārī.