Kultūra

Mārupes novada Aktīvā tūrisma sezonas noslēgums un Rudens ražas gadatirgus jau šo sestdien

21.09.2018.

Arī šogad, 22.septembrī, plānojam ar vērienu noslēgt aktīvā tūrisma sezonu. Mārupes Kultūras nama iekšpagalmā Tevi sagaidīs jau tradicionālais Rudens ražas gadatirgus, kur varēsi iegādāties mājražotāju, amatnieku un mākslinieku produkciju. Apmeklētājus priecēs dažādas radošās aktivitātes gan lieliem, gan maziem un uz skatuves pagalmā uzstāsies grupa “Quasi majestoso”, postfolkloras grupa “Rikši” un Liepājas teātra aktrišu kopa “Atštaukas”. Aktivitāšu cienītāji dosies velo-foto orientēšanās seriāla sacensībās “Apceļo Daugavas lejteci”. Vienlaikus šajā dienā atklāsim divus jaunus objektus Skultes dabas un atpūtas parka takas un labiekārtoto Švarcenieku muižas parku Jaunmārupē.

facebook_cover_rudens_razas_tirgus_2018.png

No plkst. 11.00 līdz 15.00

Rudens ražas gadatirgus  Mārupes Kultūras nama iekšpagalmā, Daugavas ielā 29, Mārupē

Uz skatuves Kultūras nama iekšpagalmā uzstāsies postfolkloras grupa “Rikši” un Liepājas teātra aktrišu kopa “Atštaukas” ar programmu “LUSTĪGĀ ZIŅĢU UN DANČU ANDELE”. Apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt arī 5 draugus, kas sadraudzējušies, muzicējot kopā vairākos orķestros. Mīlestība ne tikai pret klasisko mūziku, kā arī vēlme radīt mūziku ārpus orķestra, novedusi pie apvienošanās nelielā instrumentālā ansamblī “Quasi majestoso”.

Atklājot tirdziņu, plkst.11.00 tiks izlozēti pilsētvides spēles “Acīgais mārupietis” dalībnieki!

Šogad Mārupes novada Rudens ražas gadatirgus pulcēs vairāk kā 50 tirgotājus ar labumiem no mūsu pašu novada, kā arī citām Latvijas vietām. No gardumiem tirdziņā būs iespējams iegādāties “Mārlapiņu” mārrutkus, kūpinājumus, skābētus un marinētus dārzeņus, ķiplokus, sagatavotus dažādos veidos, vairāku veidu lauku maizi, Latvijas priežu produktus veselībai, dārzeņus, lauku medu, čatnijus un asās mērces, sukādes un sīrupus, mājas vīnu, kūkas un piparkūkas, musli, cepumus un citus. Amatnieki piedāvās dažādus izstrādājumus, starp kuriem būs arī audēja Edīte Začeste ar Mārupes brunču audumu! Būs arī pinumi, koka kastītes un auguma mērītāji bērniem, maisi ūdens pudelēm, graužamriņķi pašiem mazākajiem, keramika, sveces, dažādu veidu apģērbi lieliem un maziem, rotas, tekstils mājai u.c. Piedalīsies arī stādu tirgotāji.

Par silto ēdināšanu uz vietas tirdziņā parūpēsies restorāns “Hercogs”, “Māsas pie Pannām” ar pankūkām, Kafijas busiņš, Fiska Food ar dažādu veidu vafelēm, kā arī citi.

Bērni varēs pavadīt laiku radošās aktivitātēs, kā, piemēram, atstarotāju izgatavošana pašu drošībai un sveču liešana kopā ar biedrību “7Balles”. Būs arī akcija "Lasītājs lasītājam” ar grāmatu maiņas punktu!

ielugums_dabas_parku_atklasana2.png

Plkst. 11.00 Švarcenieku muižas parka atklāšana Jaunmārupē

Svinīgi griezīsim lentu un teiksim atklāšanas vārdus. Dienas centrs “Švarcenieki” būs parūpējies par radošajām darbnīcām bērniem un viesi tiek aicināti uz nelielu ekskursiju muižas ēkā.

Plkst. 12.00 Skultes dabas parka takas atklāšana Skultes iela 31, Skulte

Neliels svinīgs brīdis, kura laikā dzirdēsim pašvaldības pārstāvju un būvnieku atklāšanas runas. Pēc svinīgās lentas griešanas Zaķis aicinās bērnus iemēģināt un izstaigāt jauno taku.

daugavas%20lejtece.png

Velo – foto orientēšanās sacensības “Apceļo Daugavas Lejteci” 

Starts plkst. 13.00 Konrādu skvērā pie pašvaldības ēkas Konrādu ielā 5

Dalībnieki, braucot ar velosipēdiem, tiks aicināti iepazīt krāšņus skatus, apmeklēt aktīvās atpūtas vietas, kultūrvēsturiskus un pilsētvides objektus Mārupes novada teritorijā. 4 kontrollaika stundu laikā būs iespēja sameklēt līdz 30 kontrolpunktiem, pie kuriem būs jānofotografējas.

Aicinām reģistrēties sacensībām jau iepriekš, jo uz vietas tiks reģistrētas ne vairāk par 5 komandām. Iepriekšēja reģistrēšanās sacensībām noslēdzas 21.septembrī plkst. 13:00.

Plkst. 18.00 Mārupes posma un sacensību seriāla dalībnieku apbalvošana Mārupes Kultūras nama iekšpagalmā.

Piedalies sacensībās arī tad, ja iepriekšējos posmos neesi piedalījies! Ikvienam ir iespējas izcīnīt kādu no gadalgotajām vietām Mārupes posmā. Mārupes posma noslēgumā tiks apbalvoti arī visa seriāla 7 posmu kopvērtējuma uzvarētāji. Plašāk par sacensībām lasi šeit.