Kultūra

Mārupē mērojas ar zināšanām erudīcijas viktorīnā "Prāta Spēles: simtgades kauss"

10.09.2018.

Sestdien, 8. septembrī, Mārupes novadā norisinājās erudīcijas viktorīnas "Prāta Spēles: simtgades kauss" kārtējais posms, kur 17 komandas spēkiem mērojās zināšanās par Latvijas vēsturi, notikumiem un personībām.

prata_speles_marupe.jpg

Mārupes Kultūras namā 17 dalībnieku komandas izlozes rezultātā izspēlēja vēsturiskus raundus par lidmašīnām, fabrikām, tiltiem, Rīgas parkiem, jaunāko latviešu mūziku un Mārupes novadu, kā arī spilgto un izcilo latviešu personību Aspaziju.

Visus rezultātus skatīt  šeit.

"Šis ir viens no jaukākajiem simtgades projektiem. Mēs braucam pa Latviju, un ir ļoti labas atsauksmes no visām pilsētām. Tas nozīmē, ka cilvēkiem ir interese uzzināt vairāk par Latviju, pārbaudīt savas zināšanas," atklāj "Prāta spēļu" organizators Edijs Začs.

Tēmu loks ir ārkārtīgi plašs un katru reizi citādāks. Tieši tas arī cilvēkus saista. Tās neprasa enciklopēdiskas zināšanas, bet pārbauda kopējo erudīciju, spriestpēju, sniedz jaunas zināšanas un pozitīvas emocijas.

Pirmo trīs vietu ieguvēji tiek apbalvoti ar medaļām, kas izgatavotas no Latvijai raksturīgā materiāla – koka, kā arī spēļu atbalstītāju balvām. Savukārt piecas labākās komandas no reģionālajiem pusfināliem novembrī Rīgā tiksies lielajā finālā, kur cīnīsies par erudītākās komandas titulu un Simtgades kausu.

Delfi.lv