Kultūra

Mārupē ar gadatirgu un velobraucienu noslēgusies aktīvā tūrisma sezona

26.09.2017.

24.septembrī, pēdējā nedēļas nogalē pirms vispasaules starptautiskās tūrisma dienas, Mārupes novadā ar krāšņu Rudens ražas gadatirgu un atpūtas velobraucienu “Ieripo Rudenī”, apceļojot novada jaunākos tūrisma objektus, noslēgusies aktīvā tūrisma sezona.

Mārupes novada Domes iekšpagalmā iedzīvotājus un viesus sagaidīja jau tradicionālais Rudens ražas gadatirgus, kur varēja iegādāties gan Mārupes novada mājražotāju, amatnieku un mākslinieku produkciju, gan ciemiņu darinājumus. Tirdziņā piedalījās 46 meistari. Par svinīgu muzikālu noskaņu gadatirgū rūpējās folkloras kopa “Laiksne”.

tirdziņš

Apmeklētāji varēja iesaistīties dažādās radošajās aktivitātēs lieliem un maziem. Mazcenu Bibliotēka kopā Mārupes jauniešiem rosījās grāmatu maiņas punktā “Lasītājs lasītājam”. Mazos apmeklētājus priecēja radošās darbnīcas – Rolanda Janeka koka rotaļlietu darbnīca bērniem un Jaunrades skolas “RIPO AUTO” koka automodeļu autodarbnīca, kurā katrs varēja saskrūvēt un apgleznot savu automašīnas modelīti un pēc tam ar to piedalīties ātrumsacīkstēs. Mārupes meitenes no “Call Me Sister Flowers” dalījās ar vieglā Japāņu polimērmāla rotu gatavošanas noslēpumiem.

Savukārt kungi bija ņēmuši vērā aicinājumu un līdz tirdziņam paspējuši ataudzēt bārdas. “The Beard Cosmetics” sadarbībā ar “The Beard Barbershop” tirdziņa ietvaros pucēja mārupiešu bārdas bez mitas. Tika izmēģināti arī novadā ražotie bārdas kopšanas līdzekļi.

tirdziņš

Noslēdzot tūrisma sezonu, teju 200 aktīvās atpūtas cienītājimetās piedzīvojumā, piedaloties atpūtas velobraucienā “Ieripo Rudenī”. Dalībnieki mēroja nedaudz vairāk kā 25 km un viesojās jaunākajās Mārupes novada aktīvās atpūtas vietās.

Peintbola un lāzertaga parkā “Arejs” mazākajiem bija iespēja iemēģināt roku lāzeraprīkojuma izmantošanā un šaušanā pa mērķi ar peintbola šauteni.

Zirgu stallis “Ventas Vēji” apmeklētājus sagaidīja ar burkānu gardumiem, lai apmeklētāji paši varētu pacienāt zirdziņus. Mazākie dalībnieki aktīvi izmantoja iespēju uzkāpt un fotografēties ponija mugurā.

velo

Velobrauciena noslēgumā atpūtas vietā “JIP Mārupīte” dalībnieki mielojās ar siltu zupu un iemēģināja roku disku golfa šķīvīšu mešanā Mārupes jaunākajā izklaides vietā. Te pieejama Latvijā garākā diska golfa trase.

disku golfs

Pateicamies par velobraucēju uzņemšanu savos objektos - peintbola un lāzertaga parka "Arejs" saimniekam Raimondam Zemītim, www.peintbolabaze.lv, zirgu stallim "Ventas Vēji" un tā saimniekiem Antoņinai un Germanam, kā arī atpūtas vietas “JIP Mārupīte”, www.jipmarupite.lv, saimniekam lmāram Jasinskim un Mārupes disku golfa parka,  www.lidodiski.lv, vadītājiem Sandim Eņģelim un Ingridai Bondarei.

Paldies arī biedrības “Pierīgas Partnerība” pārstāvēm Alīnai Lukjancevai un Nadīnai Millerei par palīdzību velobrauciena dalībnieku reģistrēšanā.

Uz tikšanos pavasarī Mārupes novada Aktīvā tūrisma sezonas atkāšanā!