Kultūra

4.maijā aicinām uz tradicionālo Pavasara gadatirgu un vakarā - uz grupas "Līvi" koncertu

02.05.2019.

4.maijā aicinām Baltā galdauta svētkus sagaidīt kopā Mārupes novadā!

 

Tautas velobrauciens "Senās novada mājas un varoņi"

Jau plkst. 11.00 atklāsim Aktīvā tūrisma sezona Mārupes novadā ar tautas velobraucienu "Senās novada mājas un varoņi".

Maršruta aptuvenais garums – 20km

Maršruts: Mārupes un Tīraines ciemi.

Pieteikšanās velobraucienam: rakstot uz turisms@marupe.lv vai zvanot pa tālruni 28347211

Reģistrēšanās braucienam teltī pie Konrādu skvēra no plkst. 10.00

Dalībniekiem līdz 14 gadu vecumam dalība pieaugušo pavadībā. Veloķivere obligāta.

Velobrauciena noslēgums pie Mārupes kultūras nama – tikšanās ar novada maršruta autori Guntu Lielkāju un vēsturnieku Māri Ribicki, silta zupa un tēja, radošās aktivitātes.

Dalība bez maksas.

 

Pavasara gadatirgus

No plkst. 12:00 līdz plkst. 15:00 Mārupes Kultūras nama iekšpagalmā un apkārtnē notiks jau tradicionālais Mārupes novada Pavasara gadatirgus, kurā par īpašu gaisotni un atmosfēru rūpēsies blūza grupa "Rahu The Fool".

f

"Rahu The Fool" ir noteiktā vietā un noteiktā laikā tapusī muzikālā apvienība, kura izpilda skaņdarbus iedvesmojoties no vectēvu stāstiem par mīlestību un karu, par jūrām un par lēkām, par dzīvi toreiz un par darīšanām tagad.

Kā vēstīta Latvijas mediji, "Rahu the Fool" spēlē bezierobežojumu mūziku dažādos pagājušā gadsimta 20. – 50. gadu mūzikas stilos. Galvenokārt grupas repertuārā ir amerikāņu folkmūzika un blūzs, kā arī citas cittautu aizmirstas dziesmas, kuras tiek atdzīvinātas mūsdienīgās "Jug band" mūzikas sajūtās. „Jug band” mūziku kādreiz mēdza dēvēt par nabadzīgo mūziķu džezu, jo tajā tika izmantoti sadzīves priekšmeti un pašdarināti mūzikas instrumenti. Klausoties šajos vecajos izpildījumos, grupa iedvesmojas neturēties rāmjos un brīžiem pieiet mūzikai bērnišķīgi, ļaujot saviem ritmiem ņemt virsroku un izmantot to, kas tajā brīdī gadās pa rokai vai kājai.

* lēkas- senvārds, un tā nozīme ir aizmirsta.

karte

 

Grupas "Līvi" koncerts

Vakarā plkst. 21.00 nepalaid garām grupas "Līvi" koncertu Mārupes kultūras nama iekšpagalmā. Ieeja brīva!

l

"Koncertā skanēs dziesmas no topošā grupas "Līvi" jaunā albuma, kurš iznāks 13.maijā, kā arī "Līvu" “zelta repertuārs” visās iespējamajās aranžijās un salikumos, turklāt skatītāji tiks aicināti gan dungot, gan dziedāt līdzi," stāsta Ainars, piebilstot – iespējams, koncerta beigās kāda dziesma skanēs arī akustiskajā versijā. "Nāciet uz koncertu, nenožēlosiet!”. Koncertā skanēs arī jaunā albuma tituldziesma “Pluss mīnuss”, kuras ierakstā piedalījies latviešu hiphopa mākslinieks Rays (Raivis Krams), himna mīlestībai, kurai par pamatu mūziķis ņēmis Svētajos rakstos atrodamo apustuļa Pāvila vēstuli korintiešiem, kuras ierakstā piedalījusies virkne Latvijas rokmūzikas un populārās mūzikas smagsvaru, kā arī daudzas citas dziesmas.

Grupas “Līvi” sastāvā šobrīd muzicē: Ainars Virga (ģitāra, balss), Buks (Jānis Buķelis) (balss), Guntars Mucenieks (taustiņu instrumenti), Henrijs Mucenieks (ģitāra), Edgars Silacērps (bass), Alex (Aleksejs Balinskis) (saksofons) un Ilvars Manfelds (bungas).