Kultūra

Ar krāšņiem bērnu un jauniešu svētkiem atklāta vasara Mārupes novadā

27.05.2019.

26.maijā, noslēdzot mācību gadu un atklājot vasaru, Mārupes novadā svinēt divpadsmitie Mārupes novada bērnu un jauniešu svētkus “Ar vasaru saujā”.  Jaunmārupes ūdenstorņa pļavās bērnus sagaidīja bezmaksas karuseļi, piepūšamās atrakcijas, radošās darbnīcas, lielformāta spēles, meistarklases un citas aktivitātes. Visas dienas garumā uz skatuves viesiem tika piedāvāta plaša koncertprogramma bērniem un jauniešiem.

Galeriju no svētkiem skatīt šeit.

Kā ierasts, svētki tika atklāti ar jau tradicionālo svētku gājienu no Mārupes Mūzikas un mākslas skolas uz svētku norises vietu. Pēc gājiena Jaunmārupes ūdenstorņa pļavā bērnus sagaidīja bezmaksas karuseļi, piepūšamās atrakcijas un citas aktivitātes - ZINOO radošās darbnīcas,  koka spēles, orbitrons, brīvais kritiens, lielformāta spēles, Mārupes mūzikas un mākslas skolas vizuāli plastiskās mākslas nodaļas radošās darbnīcas un meistarklases.

gajiens

svetki

Visas dienas garumā, paralēli aktivitātēm pļavā, rosība notika uz lielās skatuves. Svētkus atklāja Mārupes novada “Cālis` 2019” uzvarētāji - PII “ZELTRĪTI” audzēkņi, Juris Krakts un Marko Marauskis. Mazie skatītāji varēja baudīt koncertuzvedumu “Skaitāmpanti”, kam sekoja Mārupes novada izglītības iestāžu audzēkņu koncerts. Pēc pašdarbnieku kolektīviem uzstājās jauniešu grupa “BASEINS” un jau dienas izskaņā Mārupes KENDAMA jaunieši DJ MIKUS pavadībā demonstrēja savu meistarību.

svetki

skaitampanti

kendama

svetki

Svētku ietvaros Andžeja Grauda bungu skolas Mārupes filiāle iepazīstināja klātesošos ar bungu spēles burvību. Eco Baltia vide sadarbībā AS Latvijas Zaļais punkts, interaktīvajā teltī piedāvāja iespēju praktiski apgūt atkritumu šķirošanas iemaņas, ielūkoties Getliņu poligonā un aplūkot PET pudeļu pārstrādes procesu.

dejotaji

dziedam

Ņemot vērā, ka Mārupes novads ir bagāts ar jaunajām ģimenēm, svētku ietvaros aizsākta veiksmīga sadarbība ar Māmiņu klubu, kas “Māmiņu teltī” piedāvāja jaunajām māmiņām draudzīgu vietu autiņbiksīšu nomaiņai, mazulīša pabarošanai. Topošajām un jaunajām māmiņām bija fantastiska un ekskluzīva iespēja klātienē tikties ar fizioterapeiti Klaudiju Hēlu un uzdot jautājumus par mazuļa aprūpi.

Savukārt jaunieši dienas centrā “Švarcenieki” varēja noskatīties dokumentālo filmu “No ghetto uz olimpiādi” un klātienē tikties ar filmas galvenajiem varoņiem un veidotājiem: Agni Čavari, Nauri Miezi, Kārli Lasmani, Edgaru Krūmiņu,  Artūru Strēlnieku un Jāni Āri. Arī Mārupes novada jauniešu domes teltī tika piedāvātas dažādas aktivitātes jauniešiem un pie telts darbojās biedrība “CAELUM”, kas piedāvāja pilnveidoties lasītprasmē.

spice

svetki

Arī šogad mūsu svētku lieldraugs T/K “SPICE” bija sarūpējis velosipēdu, kurš tika izlozēts svētku noslēgumā starp pasākuma apmeklētājiem. Šogad laimīgais uzvarētājs bija Markus. Sveicam!

Notikumiem bagāto dienu noslēdza grupas “SUDDEN LIGHTS” koncerts.

sudden lights